فرانت اند و بک اند

مقدمه:
در این مقاله قرار است درباره مفهوم فرانت اند و بک اند با هم صحبت کنیم و ببینیم هر کدوم از این کلمات به چه معنی هستند همچنین ببینیم برای یادگیری هر کدام از آنها باید چه مسیری را طی کنیم و در نهایت بازار کار فرانت اند و بک اند را با هم مورد بررسی قرار دهیم. این دو مفهوم برای طراحان و برنامه نویسان وب مورد استفاده قرار میگیرد و هر کدام وظایف جداگانه ای را دارند که در ادامه به بررسی این وظایف نیز خواهیم پرداخت.
فرانت اند و بک اند به چه معناست ؟
در ابتدا باید به معنی این دو کلمه برسیم تا بتوانیم باقی بخش ها را کامل متوجه شویم.
نام دیگر فرانت اند برنامه نویسی سمت کاربر و بک اند برنامه نویسی سمت سرور میباشد.
فرانت اند
فرانت اند در طراحی وب سایت به کسی گفته می شود که بخش جلویی وب سایت و چیز هایی که کاربر مشاهده میکند را طراحی می نماید، برای مثال نوع قرار گرفتن اشکال مختلف در صفحه نمایش، محل قرار گیری بنر و محصولات در سایت، صفحات مختلف، دکمه ها، صفحه ثبت نام و … همگی جزو وظایف فرانت اند به شمار می آید، حتی انیمیشن هایی که هنگام کلیک بر روی یک دکمه و یا به هنگام رفتن موس روی یک آیتم به نمایش گذاشته می شود نیز از وظایف یک فرانت اند کار به حساب می آید.
بک اند
بک اند یا کسی که وظیفه برنامه نویسی سمت سرور را دارد باید بین فرانت اند و سرور های سایت اتصال را برقرار نموده و اطلاعات را کنترل نماید، برای مثال اجرای مراحل ثبت نام اعم از ثبت اطلاعات کاربر در دیتابیس، چک کردن درست بودن اطلاعات و تکراری نبودن آنها همگی به کد های سمت بک اند مربوط میشود.
از دیگر بخش هایی که بک اند وظیفه برنامه نویسی آنها را دارد، خواندن باقی اطلاعات همچون مشخصات محصول، صفحه درباره ما، تماس با ما، ایجاد قابلیت دانلود و آپلود در وب سایت و … می باشد، به عبارتی فرانت اند جسم یک وب سایت بوده و برای پویا شدن و به حرکت در آمدن به روح خود که بک اند می باشد نیاز مند می باشد.
پس تا این بخش متوجه شدیم که فرانت اند و بک اند چه وظایفی دارند.
مراحل تبدیل شدن به فرانت اند و بک اند
در ادامه باید با هم بررسی کنیم که برای تبدیل شدن به یک فرانت اند یا بک اند
باید چه دوره هایی را بگذرانیم و چه چیز هایی را یاد بگیریم
چه پیش نیاز هایی برای تبدیل شدن به فرانت اند وجود دارد ؟
یک فرانت اند کار باید در قدم اول به یادگیری html , css بپردازد، این ابتدای راه است.
در ادامه این مسیر فرانت اند کار باید به سراغ زبان برنامه نویسی javascript برود که یکی از مهمترین ابزار ها برای یادگیری فرانت اند به شمار می آید، این زبان دارای سه فریمورک قدرتمند نیز می باشد که با یادگیری یکی از آنها روند طراحی وب سایت برای شما بسیار سهل و آسان خواهد شد.
فریم ورک های جاوا اسکریپت عبارتند از :
- vue
- react
- angolar
هر کدام از این فریمورک ها میتوانند سرعت شما را در طراحی بسیار بالا ببرند.
از دیگر مواردی که می توان برای قدرتمند تر شدن در فرانت اند آموخت لیست زیر می باشد:
- bootstrap
- json
- ajax
چه دوره هایی برای تبدیل شدن به بک اند نیاز است ؟
حتی اگر بخواهیم بک اند را بیاموزیم html و css باز هم از واجبات به شمار میآید.
چرا که برای نمایش اطلاعات از سرور باید بدانیم هر کدام از بخش های فرانت چه عملکردی خواهند داشت.
آموختن زبان SQL برای ایجاد ارتباط با دیتابیس یا همان سرور از اصلی ترین بخش های یادگیری بک اند به شمار می آید چرا که یک بک اند کار باید به کمک این زبان اطلاعات دریافتی از سمت کاربر را در سرور ذخیره نماید یا در مواقع لزوم آنها را از داخل دیتابیس فراخوانی نماید.
اما قدم بعدی یادگیری یکی از زبان های سمت سرور برای ایجاد ارتباط اصلی است.
زبان های سمت سرور را می توان به صورت لیست زیر نام برد:
- php
- java
- python
- #c
- ruby
- node js
آیا یادگیری یک زبان بک اند آخرین بخش به شمار می آید ؟
همه اینها به عنوان زبان های بک اند به شمار می آیند که یادگیری حداقل یکی از آنها جزو واجبات به شمار میآید، اما اینکه کدام را یاد بگیرید و چرا بستگی به علایق و همچنین تحقیقات شما دارد، در این لیست می توان راحت ترین زبان را پایتون و سخت ترین آنها را c++ به شمار آورد، اما این انتهای کار نیست، شما پس از یادگیری کامل یکی از زبان های بک اند باید فریمورک مربوط به طراحی وب آن زبان را نیز بیاموزید تا بتوانید سرعت برنامه نویسی خود را بالا ببرید و در کنار سرعت، امنیت وب سایت و همچنین طبقه بندی کد های نوشته شده را نیز تا حدی زیادی بهبود ببخشید.
چند نمونه از فریم ورکهای بک اند محبوب طراحی سایت را در زیر ملاحظه میکنید:
- laravel طراحی شده با زبان php
- django طراحی شده با زبان python
- express js نوشته شده با node js
- ruby on rails برای علاقه مندان به ruby
- asp.net برای برنامه نویسان با زبان #c
اما تمام موارد نام برده فقط بخشی از فریم ورک های طراحی وب به شمار می آیند، در این مطلب سعی شد تا علاوه بر جا انداختن مفهوم فرانت اند و بک اند به بررسی هر کدام از این مفاهیم و همچنین مسیر یادگیری هر کدام از آنها بپردازیم، در مقالات بعدی نیز سعی بر این خواهد بود تا هر چه بیشتر درباره این مفاهیم و سوالات پیش آمده در مورد آنها با هم صحبت کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید