کاربرد زبان های برنامه نویسی

کاربرد زبان های برنامه نویسی مختلف چیست ؟ سوالی که در ابتدای راه برای هر شخصی که می خواهد به حوزه برنامه نویسی وارد شود حداقل یکبار پیش آمده است، ما قرار است تا در این مقاله ابتدا به کاربرد زبان های برنامه نویسی رایج در بین برنامه نویسان بپردازیم و در مقاله های بعدی هر یک از این زبان ها را مورد بررسی قرار دهیم.
کاربرد زبان های برنامه نویسی در بخش های مختلف
اگر بخواهیم فعالیت های برنامه نویسی را به چند بخش اصلی تقسیم کنیم باید به صورت زیر آنها را تقسیم بندی نماییم .
- برنامه نویسی تحت وب و یا به عبارتی طراحی وب سایت
- ساخت گیم و بازی های مختلف با زبان های برنامه نویسی
- تحلیل داده که جزو فرآیند بزرگ استخراج اطلاعات می باشد
- برنامه نویسی اپلیکیشن های مخصوص دکستاپ
- سیستم های توکار یا همان برنامه نویسی بخشهای سخت افزار
- طراحی اپلیکیشن های موبایل و سیستم عامل های موبایلی
شاید بعضی از دوستان بگن که دسته بندی های بیشتر از این هم وجود داره که خوب قطعا درست میگن اما ما ترجیح دادیم تا در این مقاله به اصلی ترین بخش های کاربرد برنامه نویسی بپردازیم و بیشتر به این موضوع برسیم که کاربرد زبان های برنامه نویسی مختلف در کدوم یکی از این بخش ها هستش.
1. برنامه نویسی تحت وب
یکی از محبوبترین زبان های برنامه نویسی تحت وب زبان برنامه نویسی php هستش که از قدرت و سرعت قابل توجهی هم برخورداره، مهندسین این زبان هم کم نیستن و این باعث میشه که روند یادگیری و پیاده سازی این زبان به مراتب سریعتر از بعضی زبان های دیگه باشه، اما در این بخش زبان های دیگه ای هم کاربرد دارن که مطابق لیست زیر هستند.
- زبان برنامه نویسی سی شارپ C#
- زبان قدرتمند جاوا JAVA
- زبان دوست داشتنی پایتون Python
- زبان برنامه نویسی روبی Ruby
- و در نهایت زبان محبوب جاوا اسکریپت JS
2. برنامه نویسی و ساخت گیم
در بین زبان های مورد استفاده برای ساخت گیم و بازی میتونیم خانواده زبان C و جاوا رو سرآمد بدونیم و بگیم که اونها جزو زبان های قدرتمند تر در این زمینه به حساب میان، اما این به معنی ناتوان بودن زبان های دیگه با قابلیت ساخت بازی نیست، در کل نمی تونیم کاربرد زبان های برنامه نویسی زیر را در بخش گیم نادیده گرفت.
- C++
- C#
- C
- JAVA
- Ruby
- JS
- و Python
3. تحلیل داده
تحلیل داده یکی از مهم ترین بخش های برنامه نویسی به شمار می آید که در ابعاد کوچک کاربرد زیادی ندارد، این علم یک بخش از اهداف بسیار بزرگی می باشد که می توان آن را به این صورت توضیح داد. فرایند استخراج اطلاعات دارای مراحلی است که به ترتیب : 1. تعریف اهداف 2. طرح مساله 3. جمع آوری داده 4. ساماندهی داده 5. تحلیل داده 6. نتیجه گیری و پیش بینی می باشند و تحلیل داده بخشی از این علم به حساب می آید.
امروزه در علوم ماشین لرنینگ و هوش مصنوعی نیز از تحلیل داده استفاده میکنند.
و اما زبان های مناسب برای این کار:
بزارید تا ریاست این بخش را به پایتون بدیم و بگیم که این زبان هم اکنون با توجه به قدرت بالا قادر هستش تا در این زمینه پیشرفت های بسیاری را رقم بزنه اما این تنها زبان کاربردی در این حوزه نیست و از زبان های زیر رو هم می تونیم برای استفاده در این حوزه نام ببریم.
- زبان نسبتا ناشناس R
- زبان محبوب JAVA
- و زبان ریاضی دان Matlab
4. برنامه نویسی اپلیکیشن های مخصوص دکستاپ
نوشتن و طراحی کردن یک برنامه برای ویندوز و یا دیگر سیستم عامل های دکستاپ کار راحتی به شمار نمیاد با این حال باز هم کابرد زبان های برنامه نویسی مختلفی به این بخش اختصاص داره، این نشان میده که امروزه زندگی اکثر مردم تا حد زیادی به پیشرفت در حوزه علم ماشین، کامپیوتر ها و زبان های برنامه نویسی بستگی داره. زبان های کاربردی در این زمینه نیز به شرح زیر هستند.
- دو عضو از خانواده C با نام های C# و C++
- پای ثابت بیشتر جمع ها یعنی جاوا JAVA
- زبان دوست داشتنی JS
- و باز هم حضور بی درنگ پایتون Python
5. کاربرد زبان های برنامه نویسی در سیستم های توکار
سیستم های تو کار و یا همون بخش های مختلف یک برد سخت افزاری هم، نیاز به برنامه نویسی و طراحی دارن تا توانایی انجام عملیات های مختلفی رو داشته باشن، در همین راستا توسعه دهندگان زبان های برنامه نویسی مختلف تلاش خودشون رو کردن که به زبان های خود قابلیت استفاده در این بخش رو نیز بدن که فقط سه زبان موفق شدند به این مهم دست پیدا کنند.
- C++
- C#
- و بار دیگر پایتون Python
6. طراحی اپلیکیشن های موبایل و سیستم عامل های موبایلی
در زمینه طراحی اپلیکیشن های موبایلی زبان های برنامه نوبسی بسیاری کاربرد دارند، عملا می تونیم این بخش رو شلوغ ترین بخش حوزه های برنامه نویسی نام گذاری کنیم، اما جالب اینجاست که نام های جدیدی در این بخش به چشم می خورد و به عبارتی زبان های با کاربرد خاص و تک ظرفیتی در این قسمت حضور دارند. در کل می توان برای کاربرد زبان های برنامه نویسی در این بخش به لیست زیر اشاره کرد:
- سی شارپ C#
- جاوا Java
- زیان همیشه حاضر پایتون Python
- زبان برنامه نویسی کاتلین Kotlin
- سوییفت Swift
- زبان دارت Dart
- جاوا اسکریپت دوست داشتنی JS
- و زبان آبجکتیو سی Objective-c
در ابتدا برای من هم سوال بود که چگونه ممکن هستش، یک زبان در تمامی این بخش ها حضور داشته باشه و توانایی انجام هر کاری رو هم داشته باشه تا جایی که فهیمدم پایتون دست بردار نیست و در هک و امنیت نیز کاربرد های خارق العاده ای داره، این زبان حدود 29 سال سنشه و روز به روز قدرتمند تر و محبوب تر از قبل میشه و همچنین زبانی هستش که از یاد گرفتن اون هیچ وقت پشیمون نخواهید شد.
خوب در انتهای این مقاله امیدواریم که توانسته باشیم شما دوستان را تا حد زیادی راهنمایی کرده باشیم.
نظرات و سوالات خود را در بخش نظرات همین مقاله با ما به اشتراک بزارید.
همچنین می تونید دوره آموزش مقدماتی پایتون را به صورت رایگان از سایت ما دریافت کنید.
2 Comments
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام.
من هم از جاهای دیگه تحقیقاتی که کردم.دیدم پایتون توو اکثر موارد ورود کرده.چه قوی چه ضعیف ولی تونسته ورود کنه.
کم پیش اومده که کسی درباره ضعف های پایتون توضیح بده.اگه اطلاعاتی درباره ضعف پایتون یا باقی زبان ها دارین بگین.تا بهترو کاملتر درکشون کنیم.سپاس.
موضوع خوبي بود حتما در مقاله هاي بعدي درباره نقاط ضعف زبان ها صحبت خواهيم كرد